FRANCESCO DAG 21

DEN GAMLE PILGRIM

VIA DI FRANCESCO

24. MAJ - 14. JUNI 2017                                                                                              RETUR

VANDREDAG 21

14. JUNI 2017

MONTEROTONDO

ROM

KØBENHAVN

AFSTAND:            34 KM

AFSTAND TOTAL: 405 KM

VEJR: 35C / sol 


HØJDEMETER:     869 m op     590 m ned


SVÆRHEDSGRAD:         let


ROM PETERSPLADSEN


For en pilgrim er afslutningen af pilgrims vandringen noget rigtig stort og når målet er et af de 3 store pilgrimsmål bliver det jo sat i perspektiv, når afslutningen er på bl.a. Peterspladsen i Rom. Peterpladsen er jo vedenskendt og er en smuk stor plads med Peterskirken i baggrunden. Afslutningen på pilgrimsvandringen til Rom er at aflægget Skt. Peters grav et besøg i krypten under kirken.


DAGENS VANDRING


Jeg startede ud kl. 5.00 og på en åben tank station, der er nabo til hotellet, fik jeg morgen mad og tanket op til dagens vandring.

Jeg besluttede at vandre direkte ind til Rom og jeg må indrømme, at vandre på et stærkt be færdet 4-sporet indfaldsvej. Selv fra kl. 5.00 er der utrolig meget trafik ind mod centrum.

Det er bestemt ingen fornøjelse, men med trafikvest på og et godt greb i vandrestaven, så kan det lade sig gøre og det skal så også siges, at selv om der er meget trafik så er bilisterne trods alt opmærksom på den vandrende.

Jo længere der vandres ind i byen, så kan der vandres på fortov. Og de sidste kilometer er langs med Tiberen og over nogle smukke broer og langs smukke bygninger og pladser frem til Peterspladsen.


DAGENS OPLEVELSER


Vandringen ind i Rom, når man ser bort fra vandring på indfaldsvejen, er en fornøjelse, fordi der faktisk er rigtig meget at se på på vandringen. Rom er jo fuld af smukke og imposante bygninger. Og masser af kulturminder vandres der forbi. Flotte pladser, smukke broer, dejlige skulpturer og skønne fontainer og springvand.

Så tiden flyver forbi een og snart står man ved ind gangen til Peterspladsen.

Mit må var faktisk at få udstedt endnu et Testimonium. Men da det var onsdag, så har Vatikankontoret lukket, sålænge der er paveligaudiens.

Så jeg undlod at finde det alternative kontor og tog derimod en taxa direkte i lufthavnen for at tage fly retur til CHP.

Via di Francesco

- i Frans af Assisi´s fodspor -


AFSLUTNING 

 

Beslutningen om at vandre Via di Francesco blev hurtig taget med inspiration af året før at have vandret Via Francigena.

Jeg havde imidlertid ikke forudset, at pilgrimsvandringen ville udvikle sig, som den i øvrigt gjorde - nemlig meget besværlig og hård - især hård for mit knæ.

Jeg har ikke tidligere måtte springe etaper over ved at tage tog, men vandre hele ruten igennem.

Så på det punkt har jeg følt mig svag.

Det har dog været en fantastisk oplevelse i et smukt og udfordrende landskab og natur.

Der har været mange kulturminder at besøge og undersøge på vandringen og særlig besøget i La Verna og mødet med stedets munke i en messe var en stor og dejlig oplevelse midt i strabaserne på pilgrimsvejen.

Besøget i basilicaen i Assisi og besøget ved Frances grav i krypten var ligeledes en smuk oplevelse.

Vandringen i de mørke skove gav een lejlighed til eftertanke og fordybelse og ved synet ud over det flotte landskab og den åbne natur gav sug i maven.

Vanding gennem de mange rænecansebyer har ofte taget luften ud af lungerne, hvor man er blevet benovet over de arkitektoniske skønne bygninger, de store flot anlagte pladser, de mange skulputurer og andre anlæg, som har inspireret generationer til eftefølgelse.

Jeg har besøgt mange smukke kirkebygninger, katedraler, basilicaer, kirker, kapeler og mere ydmyge regiøse steder.

Ved besøg i de bygninger oplever man den stille gysen, der går igennem een, når man tæmker på, at her har generation efter generation ofret deres opmærksom mod det hellige og lagt deres tro og bønner mod Himmelen.

Ovennævnte lyder godt nok noget lidt rørstrømsk - men det bliver man, når man vandre dag efter dag på pilgrimsruten, som er blevet trådt til gennem århundrede af tusindevis af tidligere pilgrimme.

Ud fra ovennævnte kan jeg med sindsro anbefale at DU følger i mit fodspor på en pilgrimsvandring.

 

Når jeg ser tilbage på min pilgrimsvandring - kan jeg kun sige, at jeg var glad for at vandre Via di Francesco og kan kun anbefale at tage ud og vandre mellem Firenze og Rom via Assisi.

Om man vandre kortere eller lænegere del af pilgrimsvejen - så får man en fantastik både natur og kuturoplevelse.

La Verna og Assisi er naturligvis højdepunkterne og der bør afses rigelig tid til besøg og fordybelse på disse steder.

Også de mange rænecansebyer bør nydes og afsættes rigelig tid til at opleve.

Så afse tid og tag afsted - du vil ikke fortryde det.

 

 Adresse:


Birkevej 11C, Tuse,

4300 Holbæk

Denmark


Min e-mail:


admin@abea.dk

Copyright @ All Rights Reserved