FRANCESCO DAG 2

DEN GAMLE PILGRIM

VIA DI FRANCESCO

24. MAJ - 14. JUNI 2017                                                                                              RETUR

VANDREDAG 2

26. MAJ 2017

PONTASSIEVE

PASSO DELLA CONSUMA

AFSTAND:            17 KM

AFSTAND TOTAL:   42 KM

VEJR: 25C / sol / let skyet


HØJDEMETER:  1.020 m op   140 m ned


SVÆRHEDSGRAD:         middel


PASSO DELLA CONSUMA


Passet er det første på vandringen. Passet er i kote 1.050 m og ligger i et smukt skovområde med tidligere skiområde med pister og skilifte. Lige inden passet ligger en mindre by af sam me navn. I byen ligger en lille kirke. Imidlertid er der ikke de store interessant seværdighder i passet, så egentlig er det blot et af de mange som man passerer.


DAGENS VANDRING


Det går bare op ad hele dagen. Der startes ud i kote 80 m og ender på dagen i kote 1.051 i passet. Vandringen er på 17 km, så det er ret krævende hele dagen, selv om vejret er et godt vandrevejr.

Det er et meget kuperet terræn der vandres i og det er et grønt mellem landbrugsarealer og skove.

Der er ikke megen afmærkning, så vandringen sker med næsen i guidebogen og med hjælp af GoogleMaps og så de få afmærkninger, som er ind imellem.

Det er dejligt at komme til overnatningsstedet tidlig på dagen, når det har været en anstrengende dag.

Som dagen før, vandres der igennem en række små byer og flækker, men der er ikke megen mulighed for at få vådt og tørt, så det bør medbringes på dagen.


DAGENS OPLEVELSER  


Bortset fra en øm ryg på grund af den megen vandren op hele dagen, er der ikke det meget at fortælle om dagens vandring.

De små byer er meget hyggelige, men uden den store interesse.

Selvfølgelig er der et smukt landskab med udsigt til de højere bjerge i baggrunden.

Det er et godt vandrevejr, så det kan der ikke klages over.

Jeg har ikke mødt nogen andre prilgrimme, hverken i går eller i dag, men det er nu heller ikke den mest vandrede del af pilgrimsvejen.

Men i øvrigt er det heller ikke den mest vandrede pilgrimsrute i Italien.


DAGENS OVERNATNINGSSTED


HOTEL MIRAMONTI, PASSO DELLA CONSUMA

Jeg ankom til hotellet midt på eftermiddag. Værten gik og malede indgangspartiet. Hotellet havde kendt bedre dage og værten var vel på min alder.

Jeg så værelset og sagde OK. Værten nævnte at det ville tage en time inden der var varmt vand. der skulle først fyrres op under vandkedlen. Hotellet havde sikkert i 60erne og 70erne været et facionabelt både vinter og sommer hotel, som tiden var løbet fra. der var både misligholdte tennisbaner og skilifte. Hotellets aftensmad var faktisk ret god og det skal siges, at alt var pænt og ordentligt.

I øvrigt en rimelig pris på overnatning 35 €.


Adresse:


Birkevej 11C, Tuse,

4300 Holbæk

Denmark


Min e-mail:


admin@abea.dk

Copyright @ All Rights Reserved