FRANCESCO DAG 17

DEN GAMLE PILGRIM

VIA DI FRANCESCO

24. MAJ - 14. JUNI 2017                                                                                              RETUR

VANDREDAG 17

10. JUNI 2017

SPOLETO

RIETI

AFSTAND:             5 KM

AFSTAND TOTAL: 303 KM

VEJR: 31C / sol /overskyet


HØJDEMETER:     n/n m op     n/n m ned


SVÆRHEDSGRAD:         n/n


RIETI


Byen er anlagt langt tidligere end i romertiden. I øvrigt er der ikke bygningsværker fra romertiden, dog er den gamle bydel om- krandset af en ældre bymur ud mod lavlandet og på bakkesiden er byen højt hævet over lavlandet, som tilbage i romertid var en meget stor sø. Rieti har i dag ca. 50.000 indbyggere og ligger i regionen Lazio, der har Rom som hovedby.Byen har et par velbevarede kulturminder, her er der tale om katedralen - Cattedrale di Santa Maria i Rieti der blev påbegyndt i 1100 tallet og afsluttet i det 1600 århundrede samt meget smuk - Loggiaen i Palazzo Vescovile - en buegang under Pavepaladset.


DAGENS VANDRING


Der var ikke meget vandring idag. Jeg har taget tog fra Spolleto til Rieti. I øvrigt en behagelig oplevelse gennem de høje bakker og skovklædte områder frem til lavlandet.

Beslutningen om tog er taget på grund af mit knæ, da de 85 km eller ca. 4 etaper er nogle af de mest krævende på pilgrimsvejen. Der er 6.000 højdemeter på den strækning. Og det kan mit knæ ikke tage denne gang.

Derfor må jeg beklage, at jeg ikke kan beskrive vandringen på de ca. 4 etaper.

Så dagens vandring drejer sig om en tur rundt i den gamle bydel i Rieti. Bymuren er på lavlandssiden af en gamle bydel med tårne, hvor der er indgange. På bakkesiden ligger de gamle imposante bygninger som mur.


DAGENS OPLEVELSER


På dagens vandring rundt i den gamle bydel besøgte jeg byens katedral - Cattedrale di Santa Maria i Rieti - der har ent utrolig flot indre i kirkerummet med en smuk altertavle og nogle smukke religøse figurer. Katedralen er i romansk byggestil men barok indvendig. det skal erindres at byen har været sommeresidens for Paven i middelalderen og byen underlagt Pavestaten. Der for er det også et Pavepalds ikke langt fra katedralen, vor der en en udsøgt overdækket buegang langs paladset.I øvrigt var den en lun aften, hvor der er meget aktivitet i byen, herunder på en række af byens pladser musikoptræden.

Et af stederne var der blot akustisk musik, som var til at holde ud og der fik jeg en god italiensk pasta.

 

DAGENS OVERNATNINGSSTED


HOTEL EUROPA ***


Hvodan hotellet har fået 3 * må stå hen i det mystiske.

Værelset er lille og spartansk med et lille men rent badeværelse. Værelset er rent og ordentligt og hotellet ligger i en lille gyde midt i centrum inden for bymuren og nær katedralen.

Der var tjekket ind med morgenmad, men det lykkedes aldrig at få orgenmad, da værten åbenbart ikke havde stillet væggeuret.

Jeg måtte rode rundt i receptionen om morgenen får at finde mit pas og det passede bestemt ikke værten, der råbte op og jeg stak ham det aftalte beløb og skred ud af hovedøren uden at se mig tilbage.

Betalte for overnatning € 55 uden den lovede morgenmad. Når skidt med det.


Adresse:


Birkevej 11C, Tuse,

4300 Holbæk

Denmark


Min e-mail:


admin@abea.dk

Copyright @ All Rights Reserved