FRANCESCO DAG 16

DEN GAMLE PILGRIM

VIA DI FRANCESCO

24. MAJ - 14. JUNI 2017                                                                                              RETUR

VANDREDAG 16

09. JUNI 2017

SPOLETO

SPOLETO

AFSTAND:             0 KM

AFSTAND TOTAL: 298 KM

VEJR: 30C / sol 


HØJDEMETER:     n/n m op     n/n m ned


SVÆRHEDSGRAD:         n/n


SPOLETO


Den gamle rænessance bydel ligger op ad bakkesiden med en betydlig højdeforskel. For at gøre det nemmere for byens indbyggere, er der blev opført og installeret en række over dækkede escalatorer, som kører fra et niveau til det næste og er virkelig godt afmærket. Der er 2 escalatorstati oner/linier, hvor den ene kører helt op til borgen på bakketoppen. Den gamle bydel er kendetegnet ved, at der er man ge gamle smukke bygninger, smalle gader, gyder og pladser. Her er kulturminder og de religiøse steder med bl.a. Cathedral Santa Maria Assunta og nogle flere kirker.På toppen af bakken er borgen - Rocca Albornoziana - der i ørvigt er renoveret og anvendt som offent lig administration og museum. På bagsiden af bakken er en monomental stenbro over dalen til den anden bakkeside.


DAGENS OPLEVELSER


På vej ned fra borgen, kommer man til et niveau i den gamle bydel, hvor katedralen er opført ud til en stor katedralplads. Cathedral Santa Maria Assunta er opført i 1821 i romansk byggestil. Katedrael er udsmykket med en smuk altertavle fra det 1200 århundrede og i øvrigt med religiøse skulpturer.

Kirkerummet er mørkt men med en smuk indgangs potal ud til katedralpladsen.På dagen var der films optagelser på torvet til en eller anden italiensk serie. Det var sjovt at se på, hvor optagelsen skred frem med en mindre kampscene.Videre på vandringen ned mod den nye bydel, vandrede jeg forbi den loka le operabygning og igennem flere små gyder med butikker og restauranter. Jeg spise til frokost en omelet - der nok er den mindste og dyreste jeg har spist.


DAGENS OVERNATNINGSSTED


Som rekreation var hotellet en perle. En meget lækker morgenmads buffet som var en dejlig start på dagen. Smukke og stille omgivelser både indendøre og en dejlig gård med udeservering.her kan man rigtig slappe af uden at blive forstyrret. Så det benyttede jeg mig af om eftermiddagen efter at have taget en eftermiddagslur. Senere på aftenen var jeg nede i den nye bydel for at finde en restaurant for at få et foruftigt aftensmåltid. Tidlig tilbage for at få en god nats søvn.
Adresse:


Birkevej 11C, Tuse,

4300 Holbæk

Denmark


Min e-mail:


admin@abea.dk

Copyright @ All Rights Reserved