FRANCESCO DAG 1

DEN GAMLE PILGRIM

VIA DI FRANCESCO

24. MAJ - 14. JUNI 2017                                                                                              RETUR

VANDREDAG 1

25. MAJ 2017

FIRENZE

PONTASSIEVE

AFSTAND:            21 KM

AFSTAND TOTAL:   25 KM

VEJR: 35C / let skyet


HØJDEMETER:  600 m op   553 m ned


SVÆRHEDSGRAD:         let


PONTASSIEVE

Byen er grundlagt i 1100 tallet og har op gennem historigen været næret ved sin beliggenhed ved Arbo floden. Byen har på det seneste ernæret sig ved produktion senest inden for elektronik.

Byen er på på ca. 22.000 indbyggere og er som det fleste byer, delt i den ældre bydel og uden for den den nye, som er oommet til i forbindels med at der i 1800 tallet kom jernbane til byen.

Infrastrukturen til byen er, at der er kommet en nyere bro over floden, så landtransport er blevet lettere til byen.


DAGENS VANDRING


Efter et virkelig godt morgenmåltid vandrede jeg ud i Firenze. Jeg skulle besøge både Basilica Santa Cruze og katedralen i Firenze - Cattedrale di Santa Maria del Fiore inden jeg vil vandre ud af byen.

Vandringen ud af Firenze er der ikke maget at fortælle om.

Det er en vandring ud af byen på godt og ondt og igennem forstæderne med deraf vandring på fortove og små lokalveje og villavej igennem små bebyggel ser.

Der er en stor variation i terænnet, så der er en del højdemeter.

Da det var relativt varmt, var det godt nok noget af en vandring og der måtte noget væske indenbords. På ruten var der mulighed for at lidt pauser i de mindre byer, hvor der var cafeer og conditorier.

Den sidste del af vandringen ind i overnatningsbyen - er langs Arno floden - og det giver en behagelig vandring sidst på dagen.


DAGENS OPLEVELSER


Basilica Santa Cruz er opført i 1300 tallet og er den største francicaner kirke i verden.

Jeg havde hjemmefra bestilet billet for at komme ind og bese denne meget specielle kirke, hvor nogle af renæssancens største kunstnere og videnskabs mænd er begravet, herunder Micheangelo, Gallelio, Dante samt selvfølgelig byens doger og andre nobili teter. Kirkens gulv er overstået med gravplader med spændende navne på renæssancens kendte personer.

I øvrigt har kirken meget smuk kirkekunst og nogle flotte glasmusaikvinduer. Hele komplekset er beliggende med en smuk anlagt klosterhave.


Tanken var ligeledes at besøge Doumo Firenze, men det måtte jeg opgive, da der var en kilometerlang kø af turister, som havde fået samme ide som mig, at besøge katedralen. Der skulle nok have købt billet til istedet for til bacilicaen.


DAGENS OVERNATNINGSSTED


HOTEL MODERNO


Hotellet er beliggende i den moderne del af byen, lidt i yderkanten op til ret store boligblokke. Så hotellet ligger i et stille og roligt kvarter. Det er et ret stort 80'er hotel med mange værelser og et internationalt præg. Værelserne er store og rummelige og med en neutral indretning og neutralt udstyret. Pænt og ordentligt uden personligt præg. Der er rent og pænt, men i den dyere ende af prisskalen set i forhold til kvaliteten. Inkl. morgenmad 70 €.


Adresse:


Birkevej 11C, Tuse,

4300 Holbæk

Denmark


Min e-mail:


admin@abea.dk

Copyright @ All Rights Reserved