GEORGIEN DAG 2

DEN GAMLE PILGRIM

GEORGIEN - PILGRIMSFÆRD

3. JUNI - 9. JUNI 2019                                                                                                 RETUR

PILGRIMSFÆRD

DAG 2

3. JUNI 2019

BATUMI

KUTAISI

AFSTAND:             0 KM

AFSTAND TOTAL:     0 KM

VEJR: 20-26C sol


HØJDEMETER:  n/n m op   n/n m ned


I den georgisk ortodokse apostolske kirke betragtes ikoner som hellige objekter. Jeg har på mine pilgrimsfærde købt mange forskelige objekter der har relation til relegioner uden det har givet anledning til spørgsmål med formålet.

I Akalshemi Triniti Holy Church, hvor der var en lille butik med religiøse objekter, herunder ikoner i forskellige størrelser og kvaliteter og håndlavede hanskæder mes kors af træ etc.

Jeg tænkte at købe en ikon af Kong David og en halskæde med et georgisk kors i butikken, der blev bestyret af en ung nonne.

Da jeg lagde tingene på disken, spurgte hun til om jeg var ortodoks kristen, må jeg nævne at jeg var protestantisk kristen. Det resulterede i, at hun ikke kunne sælge mig de nævnte ting. Da jeg gjorde ophævelser bad hun mig om at tale med prioinden, der i stærke vindinger afslog mit køb med besked om, at de nævnte ting for dem var hellige og ikke kunne sælges til en protestant. Det virkede på mig lidt usædvandligt. 

Der er ikke mange oplysninger at finde vedrørende denne fantastik beliggende kirke og kloster. Kirken ligger i ca. kote 350 m med udsigt over Sortehavet og den nordlige del af Batumi. Til kirken er knyttet et kloster. Der er både nonner og munke.

Kirken synes at være af ældre dato, men må være renoveret og restaureret inden for de senere år. Haveanlægget synes også at være renoveret inden for de senere år.

Vejen op til kirken er ikke så lige til. Den er smal og stejl og med mange sving. At møde et andet køretøj, gør at der skal findes en indkørsel e. lign. for at kunne køre om. Næsten oppe ved kirken er en privat parkeringsplads med en form for café med en smuk udsigt mod nord. Altså den modsatte side af Batumi. Et smukt udsyn over en dalbund med spredt bebyg- gelse.

De sidste 100 m til kirken skal vandres. 

Kirken er i sædvanlig ortodoks byggestil  med det store høje kirkerum og for enden alterrummet. Den sædvanlige opstil- ling af ikoner i kirkerummet og der er bakker med sand til at stille lys i.

Under kirken er en mindre butik, som sælger religiøse objekter, så som ikoner, kors, kort, lys m.v..Adresse:


Birkevej 11C, Tuse,

4300 Holbæk

Denmark


Min e-mail:


admin@abea.dk

Copyright @ All Rights Reserved