GEORGIEN DAG 1

DEN GAMLE PILGRIM

GEORGIEN - PILGRIMSFÆRD

3. JUNI - 9. JUNI 2019                                                                                                 RETUR          

PILGRIMSFÆRD

DAG 1

2. JUNI 2019

BATUMI

BATUMI

AFSTAND:             0 KM

AFSTAND TOTAL:     0 KM

VEJR: 21C sol


HØJDEMETER:  n/n m op   n/n m ned


Pilgrimsfærden begynder om eftermiddagen, hvor jeg i Batumis gamle bydel tilfædigvis kommer forbi den ordtodokse kirke - Saint Nicolas - hvor netop messen er begyndt så jeg deltager i messen. Det er en lidt anden liturgi end i dem katolske og protestantiske kirke. I den ortedokse kirke står menigheden op og præsterne foretager nadveren i "alterrummet", hvor kun præsterne har adgang og hvor der til det øvrige kirkerum er en adskilligelse med en dobbeltdør og bag den er alteret plaseret.

Batumi er havne- og handels- og badeby ud til Sortehavet ca. 20 km fra grænsen mod Tyrkiet. Byen er på omkring 160.000 indbyggere. Batumi ligger i den selvstyrende region Adjara. I de sidste 15 år har myndighederne udviet byen og bygget en ny bydel overvejende til erhverv, hoteller og  til undervisning. Nede fra havnen og op til højen mod øst, er der en kabelbanen, hvor der er en fantastisk udsigt over byen. Den gamle bydel har en række arkitektonisk meget smukke bygninger fra før 2. vedernskrig og nogle spændende butiksgader.

Batumi er havne- og handels- og badeby ud til Sortehavet ca. 20 km fra grænsen mod Tyrkiet.

Batumi er havne- og handels- og badeby ud til Sortehavet ca. 20 km fra grænsen mod Tyrkiet. Byen er på omkring 160.000 indbyggere. Batumi ligger i den selvstyrende region Adjara. I de sidste 15 år har myndighederne udviet byen og bygget en ny bydel overvejende til erhverv, hoteller og  til undervisning. Nede fra havnen og op til højen mod øst, er der en kabelbanen, hvor der er en fantastisk udsigt over byen. Den gamle bydel har en række arkitektonisk meget smukke bygninger fra før 2. vedernskrig og nogle spændende butiksgader. Den supernye bydel ligger ud mod Sortehavet, hvor bydelen har nogle lange bilfrie boulevarder langs vandet med restauranter og cafeer. Byen er kendt for den casinoer og er godt besøgt af russiske og tyrkiske velhavere, som holder ferie i byen og opland

Saint Nicolas Church i Batumi, er en græsk ortodoks kirke og  blev opført i 1865 til 1871 og bekostet af den lokale græske befolkning. Først i 1878 blev der opsat en klokke. I en lang periode under USSR indflydel- se var kirken lukket i ovewr 20 år og i 1998-1999 blev kirkens indre og ydre restraueret. Batumi Mosque er opført i 1886 og har siden været moské for den muslimske menighed i Batumi. Der har været flere moskéer, men det er den eneste tilbageværende. Den blev opført fra midler, der kom fra en muslimsk velhavenede familie. Church of the Holy Spirit er den yngste kirke i Batumi opført og indviet i år 2000. Kirken er romersk katolsk. Den afløste en tidligere kirke som blev konfiskeret af e USSR myndigheder frem til 1989.

Batumi er som turistby  fortrukket af udenlandske turister, overvejende fra Rusland og Tyrkiet og i de senere år er turister fra det resterende Europa især EU blevet tiltrukket af Georgien, der er et lavprisland med en god service, gode hoteller og en rimelig god infrastruktur. Et fantastisk køkken i gode restauranter, hvor gode lokale råvarer er i høj sædet. Hotelkvaliteten er på højde med hoteller i Vesteuropa, hvor imod prisniveauet er ganske rimeligt selv i storbyerne og i de mindre byer er prisen uforskammet lav uden der er slækket på service og kvalitet.

Sortehavet har samme kvalitet som Middelhavet. En god lang sommer med en vandtemperatur på niveau som Sydeuropa. I Barumiområdet og langs med den Georgiske del af Sortehavet er et langt ferie område med feriehus og hoteller. Der er gode sandstrande og et grønt og frodigt bagland, der er bakket og efterfølgende bjergrigt. Vejret er som sydeuropæisk og der er de turistattraktioner som er ønskelig, lidesom der er mange kulturminde i de små og større byer.Adresse:


Birkevej 11C, Tuse,

4300 Holbæk

Denmark


Min e-mail:


admin@abea.dk

Copyright @ All Rights Reserved