PORTUGUES DAG 10

DEN GAMLE PILGRIM

CAMINO PORTUGUÉS

12. SEPTEMBER - 8. OKTOBER 2016                                                                    RETUR

VANDREDAG 10

22. SEPTEMBER 2016

MEALHADA

AGUEDA

AFSTAND:           25 KM

AFSTAND TOTAL: 322 KM

VEJR: 18-22C / overskyet 


HØJDEMETER:    110 m op   100 m ned


Hvad dagens vandring ikke bringer af særlige interessante ting på vandringen, så bringer dagen tilslut dog på en rigtig god oplevelse trodsalt.

Der er ikke mange højdemeter i dagens van dring. Der er kun et par mindre bakker som der skal vandres over. I øvrigt er det et lidt kedeligt landskab med lidt lunde og skov hist og her, lidt industriområder med et par større fabrikker og vandring igennem et helt nyt uddannelsesområde, med skole, sporthal, fodboldbaner m.v.. Nærmest et sportcollege.

Uden at have aftalt noget fra i går vandre mine 4 medpilgrimme også ud og hen over formiddagen og eftermiddagen møder jeg dem on and off. Andrea møder jeg på et tidspinkt, hvor jeg er i tvivl om hvilken retning vi skal vandre, om det er ind i byen eller uden om byen.

Ved fælles hjælp og forståelse bliver det gen nem byen, hvilket også er det rigtige valg. Anadia er en lille by beliggende på en "knold".

Vi slår følge sammen og får en hyggelig snak om vore oplevelser indtil nu på caminon.

Senere møder vi den bracilianske familie, som tager sig et fortjent hvil, da de har et par ældre familiemedlemmer, som ikke er så godt til bens med i gruppen.

Når man er med i en "pilgrimsfamile" er det jo ikke sådan at mand vandre op og ned af hindanden hele dagen. Det er sådan lidt on & off. Man mødes om morgenen snakker lidt sammen og vandre så på et tidspnkt hver for sig i eget tempo og senere mødes man på en cafe i en by eller man mødes sidst på dagen ved den naturlige overnatningsby.

Idag blev det sådan at min "familie" alle som jeg valgte at overnatte i Auega, fordi længden mellem Mealhada og Augueda er den tilpas dagslængde og Auega er en naturlig by at overnatte i.

Andrea spurgte indtil hvor jeg havde tækt mig at overnatte og nævnte at jeg havde booket et hotel mdt i byen til en rimelig pris.

Da vi ankom til adressen var vi alle samlet og jeg sagde at her skulle jeg overnatte og spurgte interresseret til hvad det kostede, da vi stod uden for en helt nyrenoveret bygning med en nyindrettet bar i stueetagen.

Da jeg fortalte at jeg havde givet 30 € for overnatningen, blev de øvrige enige om, at her ville de også overnatte ved at dele værelser. Og sådan gjort, der var ledige værelser til alle.

Samtidig blev vi enige om, at spise aftensmad sammen på en restaurant ikke så langt derfra.

Vi kom alle på det aftalte tidspunkt og fik valgt vores aftensmad, vin/øl m.v..

Det blev en rigtig hyggelig aften med en masse snak på kryds og tværs og om alt muligt.

Har man ikke tidligere været på camino undres man måske, men prøv det selv.

Verden er faktisk beboet af en mass, interessante, søde og hyggelige mennesker.


Agueda

 

Agueda er grundlagt i middelalderen som en by hvor pilgrimme kunne overnatte efter at have passeret Rio Agueda, der nu om dage løber gennem byen.

Som det ses af billederne, er byen ikke helt almindelig, den huser flere festivaler og er åbenbart ikke bange for at give en anderledes kunstnerisk udtryk i gadebilledet.

Bylivet føles levende.


Hotel XPT a Geréncia


Hotellet er ved besøget splinter nyt og lige åbnet.

Det ligger i en gågade parallel til hoved gågaden i byen.

Hotellet har 8 værelser af meget høj kvalitet med alle moderne bekvemmeligheder og i mit tilfælde også egen terrasse.

I baren tilknyttet er der en god morgenmadsbuffet.

35 € for opholdet og morgenmad
Adresse:


Birkevej 11C, Tuse,

4300 Holbæk

Denmark


Min e-mail:


admin@abea.dk

Copyright @ All Rights Reserved